Varumarken

Härkila kläder

Namnet Härkila kommer från den gård där grundarna av “Härkila kläder” kommer från. namnet kommer från fornnordiskan och kan översättas med ”de stora djurens mark”, vilket refererar till de många stora älgar som strövade omkring i skogarna runt Härkila i sätila socken. PÅ gården skedde försäljning av kött och pälsverk men i I början av 1950-talet utvidgade familjen sin rörelse till att också omfatta uppfödning och träning av hundar. Härkilas kennel växte och blev en av de största i Skandinavien. Som erfarna jägare och hunduppfödare gav sig så familjen sedemera på att producera jaktkläder med varunamnet Härkila. Man drömde om att skapa den ultimata jaktutrustningen. Jaktutrustning som klarade den tuffaste terrängen. Jaktkläder som skyddade mot blåst, regn, värme och snö. Familjen startade en syfabrik där man skapade nya modeller i nya material och nya tekniker. Efterfrågan på jaktkläder av hög kvalitet visade sig vara enorm. Jägare ville ha kläder som hjälpte dem att hålla värmen under många timmars älgjakt i bitande kyla. Kläder som höll dem torra och varma även efter en tuff vildsvinsjakt. Kläder som var ljudlösa och borgade för en framgångsrik pürschjakt och framgången för härkila kläder var en faktor.

Swedteam kläder

Swedteam är ett anrikt företag med närmare 100 års erfarenhet av tillverkning av jaktkläder

Swedteam har ända sedan starten alltid haft samma målsättning att utveckla kläder som ska fungera i alla väder och bidra till bästa möjliga jaktupplevelse, kläder som hela tiden ligger i framkant vad gäller teknik och funktioner genom att hitta nya vägar och vara ett ledande företag inom branchen. Drivkraften för swedteam har alltid varit att utveckla kläder tillsammans med jägare. De testar, utvecklar och testar igen tills att jaktkläderna är hundraprocentiga.
Swedteam är iinnovativt företag som ligger i framkant i branschen vad gäller nya funktionslösningar och material, och är en föregångare på flera områden inom jaktkläder.

Chevalier

Chevalier har tagit fram jaktkläder sedan 1950 och har alltid följt ledorden kvalité och genuint hantverk.
Ett arbete som lett till att fler och fler även använder våra produkter till mer än bara jakt.
I dag utvecklar och designar vi ständigt nya produkter för att uppfylla alla krav och önskemål som både den klassiska och moderna jägaren söker.

Pinewood

Historien om Pinewood börjar i början på 90-talet. Försäljningen startade som för de flesta andra varumärken i en mycket liten skala – i detta fall inträngd hemma i mammas källare med oljetanken på ärmlängds avstånd och närmaste granne. Mammas bil fick stå på gården eftersom garaget behövdes som lager. När garaget med årens lopp blev för litet fick denna underbara och förstående människa även se sina tillhörigheter gradvis flyttas från uthuset. Svärmor och svärfar hjälpte till långt in på nätterna med packning på lagret alla gånger det körde ihop sig. Det var det enda möjliga sättet att klara de första ”hundåren” kostnadsmässigt.

   

Vill du läsa mer om goretex och membran i kläder. läs mer här